Gebruik van de verhuiscalculator.

Wat kost een verhuizing?

De verhuiscalculator kan dit voor u berekenen. Daarna heeft u de mogelijkheid om de offerte op te slaan of de verhuizing direct te reserveren.

Kan ik de verhuiscalculator vrijblijvend invullen?

Ja, dat kan. De vragen die u beantwoordt zijn vrijblijvend en worden niet gebruikt voor overige doeleinden. Aan de hand van uw gegevens rekent het systeem een advies uit en krijgt u een begroting van de kosten. Vervolgens heeft u de keuze om de offerte op te slaan of de verhuizing te boeken en een voorkeursdatum aan te geven. Indien u de offerte opslaat gaan we u niet actief benaderen. Het is wel mogelijk om achteraf de offerte om te zetten naar een opdracht door eenvoudig een email te sturen naar helpdesk@budgetverhuizer.nl

Wat wordt verstaan onder / bedoeld met “grote stukken”

Als u alleen een beperkt aantal grote meubelen of witgoed wilt verhuizen valt dit onder grote stukken. Kies bij de eerste vraag van de calculator meteen voor “grote stukken” zodat u daarna kan selecteren om welke en hoeveel grote stukken het gaat. Eventuele bijzonderheden kunt u in het opmerkingenveld kwijt. Denk hierbij aan afmetingen en gewichten van bijzondere stukken.

Indien u alle meubelen, witgoed en dergelijke inclusief dozen door ons laat verhuizen, adviseren we u te kiezen voor “(bijna) alles” bij de eerste vraag in de verhuiscalculator. Het is hierbij wel belangrijk dat u in het opmerkingenveld aangeeft als er een bijzonder item bij zit. Denk hierbij aan een piano, vleugel of kluis.

Hoeveel mensen helpen er tijdens de verhuizing? Wat wordt er van u verwacht?

Als u aangeeft met 1 of meer mensen te helpen, gaan we er van uit dat er vrijwel volwaardig mee wordt gewerkt en dus ook de zware stukken door u zelf of uw hulp worden gesjouwd.
Een van onze medewerkers is voornamelijk bezig met het verstouwen van de spullen in de wagen en om effieciënt te kunnen werken kan inzet van een extra verhuizer verstandig zijn, zeker als er lastige omstandigheden zijn (bijvoorbeeld ver lopen of erg zware spullen). Met extra verhuizers is het uurtarief uiteraard hoger, maar zal de verhuizing minder tijd in beslag nemen. Hierdoor zal het factuurbedrag uiteindelijk niet veel hoger of soms zelfs lager uitvallen. Mocht u van ons advies willen afwijken en één of meer extra verhuizer(s) willen inzetten, kunt u zelf het advies aanpassen en kiezen voor één of meer extra verhuizers, een ander formaat auto en eventueel een verhuislift huren.
Andersom zal vermindering van het geadviseerde aantal verhuizers, een kleinere auto of geen lift, mogelijk leiden tot slecht gedeeltelijke uitvoering van uw verhuizing.

Welke ruimtes moet ik meetellen?

U telt mee:

 • woonkamer
 • slaapkamers
 • zolder
 • serre
 • werkkamers
 • garage
  • (bij)keuken
  • kelder
  • schuur

Als u veel tuinmeubelen / tuinspullen heeft is het verstandig 1 ruimte extra te rekenen.

Niet meetellen:

 • Badkamer
 • Hal
 • Vertrekken die helemaal leeg zijn

Wat zijn de voorrijkosten en welke uren moet ik betalen?

Voorrijkosten zijn kosten die wij maken om naar u toe te rijden en als we klaar zijn weer naar ons kantoor. Wij hebben gekozen voor een vast bedrag zodat u vooraf altijd weet waar u aan toe bent !

De uren die u betaalt zijn de uren gerekend vanaf het moment dat wij bij u aankomen op het eerste adres t/m het moment waarop wij bij u klaar zijn op het laatste adres.

Nemen de verhuizers ook een pauze?

Ja. Daarin volgen wij de wettelijke arbonorm (CAO). Dit houdt in dat ze op een totale werkdag een tot anderhalf uur pauze mogen nemen. Wij hebben ons tarief al met circa 12% verlaagd. Nu berekenen wij alle uren en betaalt u per saldo dus niets extra.

Zijn mijn spullen goed verzekerd?

Ja. Budgetverhuizer werkt alleen samen met Erkende Verhuisbedrijven. Eén van de eisen voor deze samenwerking is dat het verhuisbedrijf voldoet aan de verzekeringsvoorwaarden welke Budgetverhuizer aanbiedt aan haar klanten. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat uw inboedel verzekerd is voor verhuisschade tot een bedrag van € 100.000,-. Klik hier voor een nadere toelichting.

Ik heb de verhuizing ingepland maar wil de datum wijzigen. Kan dat?

Ja, dat kan. Let daarbij wel op dat wijzigingen ook kosten met zich mee kunnen brengen. Afhankelijk van het aantal dagen voor de oorspronkelijke datum, worden de extra gemaakte kosten aan u doorbelast. Hierover leest u meer in onze Leveringsvoorwaarden.